СЛАВА УКРАЇНІ

Читати книгу "Кораліна"

Категорія: Позначка:

«Кораліна» (англ. Coraline) — повість британського письменника Ніла Ґеймана 2002 року. Твір розповідає про дівчинку на ім’я Кораліна, яка потрапляє до іншого дому, де на неї чекають інша мама та інший тато. Повість поєднує в собі елементи фантастики та жахів. 2002 року «Кораліна» отримала премію Брема Стокера як найкращий твір для юних читачів, а 2003 року отримала премії «Г’юго» та «Неб’юла» за найкращу повість.

 

Опис

Кораліна Джонс разом з батьками переїхала у старий будинок, який розділили на окремі квартири. У помешканні, що під Кораліниною квартирою, живуть міс Примула та міс Форсібілла — дві літні жінки, які давно колись були відомими акторками-лицедійками, але зараз на пенсії. Також Кораліна зустрічає схибнутого старигана з горища, який запевняє дівчинку, що тренує мишачий цирк.

Одного разу, в дощовий день, Кораліна знаходить замкнені двері в дальшому кутку їхньої вітальні. Мати та донька відмикають ті таємничі двері, але виявляється, що прохід замурований. По той бік розташована інша квартира, яка все ще продається. Наступного дня Кораліна вирішує прогулятися та відвідує своїх сусідок, але ті занепокоєні чимось. Міс Примула та міс Форсібілла, читаючи майбутнє на чайному листі, повідомляють Кораліну про жахливу небезпеку, а стариган з горища передає дівчинці застереження від мишей — звірятка кажуть: «Не ходи у ті двері!».Однак, залишившись удома сама, Кораліна нехтує всіма засторогами та знічев’я все ж таки вирішує відімкнути двері.

Підпишись на оновлення та новини нашого проекту.